Kesäpostaus 2019 – paner vartaita, couscous-salaattia

Yleensä olen kesällä postannut possua, mutta kun talossa on kaksi kasvissyöjää, niin postataanpas muuta.

Nyt on kyllä myös juhla, kun tänään toimitettiin toisen suomalaisen Pyhän, Johannes Sonkajarantalaisen Pyhien joukkoon liittämisen jumalanpalvelukset. Pääsin eilen osallistumaan hänen teloituspaikalla toimitettuun panihidaan, mutta liturgiaan en tänään valitettavasti päässyt. Tästä uudesta Pyhästä voitte lukea lisää täältä.Kesä on kylmä ja koiran kanssa sai tehdä aamulenkin toppatakissa. Niinpä vain iltapäivällä koira ja tytöt ui! Ja hytisten rakas tuolla nyt ulkona grillaa.

Paneer vartaat

Kaupasta saa nykyään Apetinan paneer juustoa, siis sitä ihanaa mitä intialaisessa palak paneerissa on. Meidän vartaan marinadi on yksinkertaistettu mukaelma Marianne Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta. Tarvitset n. 100g juustoa pääruuaksi, 50g lisukkeeksi / syöjä. Marinadi on n. 200g annokseen. Raasta limen kuori ja purista mehu. Lisää 0,5dl oliiviöljyä. Raasta 2rkl inkivääriraastetta ja lisää. Samoin sekaan menee silputtu vajaa punainen chilipalko. Vähän suolaa myös. Sekoita ja pyöritä juustopalat marinadissa. Grillaamisen jälkeen, voi marinadia lisäillä lautasella maun mukaan juuston kaveriksi. Ja olihan meillä kasvisvartaita ja souvlakia myös.

Couscous-salaatti

Tämä couscous-salaatti on saanut makunsa Pohjois-Afrikasta. Keitä valmiiksi 2dl annos couscousta (neljälle). Anna jäähtyä. Pilko 1 punasipuli pieneksi ja punainen paprika. Kuullota pannulla oliiviöljyssä, mutta älä ruskista. Mausta jauhetulla kaardemummalla, n. 0,5tl? Minä vaan ripottelen sopivasti. Pilko sitten myös pätkä kurkkua (ja chiliä jos haluat). Turvota 0,5-1dl rusinoita appelsiinimehussa. Sekoita sitten kaikki keskenään ja kostuta appelsiinimehulla sopivasti. Lopuksi lisää pari kourallista yrttejä, persiljaa, minttua, basilikaa, korianteria tai mitä itse haluat. Lopuksi tarkista vielä suola.

P.s. Mulle ei tullut mieleenkään uida, vaikka näin kauniilta näytti

Jätä kommentti